De Nationale Voorleesdagen zijn goed begonnen!


“Het voorleesontbijt konden we toch niet overslaan dit jaar”, vertelt juf Anne-Gera Marteijn. Elk jaar organiseert basisschool de Wilgenhof in Middelburg een uitgebreid voorleesmoment tijdens de Nationale Voorleesdagen. Dat is elk jaar een feest met ontbijt en met leuke verhalen, maar dit jaar is alles natuurlijk anders.

Alle kinderen volgen thuisonderwijs en daarom is er besloten dat er een digitaal voorleesontbijt georganiseerd wordt. Basisschool Wilgenhof heeft lezen (en dus ook voorlezen) hoog in het vaandel staan. En daarnaast vinden zij voorlezen ook erg leuk!

“We wilden ook echt dit leuke moment niet voorbij laten gaan, het is altijd een feestje”, vertelde juf Anne-Gera. Op dinsdag 19 januari zijn de juffen en meesters van Wilgenhof langs de huizen van de kinderen gegaan om ontbijtpakketjes langs te brengen. Anne-Gera: “We gaan zo hup op ons fietsje met alle collega’s langs de kinderen”. Bakkerij Bliek (Dauwendaele) heeft pakketjes gemaakt met daarin een lekkere krentenbol en een eierkoek. Hoe dit ging? Bekijk het hier!

Op woensdag 20 januari hebben de leerlingen gezamenlijk ontbeten en genoten van mooie en vooral spannende verhalen tijdens het digitale voorleesontbijt.


PARRO 1611066471686 Voorleesontbijt Stefan Voorleesontbijt Livia Voorleesontbijt Boaz en Stijn

Onderdeel van
Onze Wijs
Onze Wijs Christelijk basisonderwijs